Hejsan

Jag får extrem abstinens om jag inte skriver i bloggen. Och det här är ju liksom inte min enda heller, har ju småbloggar på Playahead och Myspace som jag bloggar flitigt i också. Är väl helt enkelt en sådan där som måste uttrycka sig genom att skriva. För jag skriver dikter också.  Jag vet egentligen inte varför jag skriver i början på dagen när det typ inte har hänt något alls. Men men, bloggabstinens var det. Får väl knåpa ihop nått om gårdagen. Som inte hade hänt innan jag skrev igår, alltså.

La mig ner och tog det lugnt ett tag och läste. Jag måste köpa ett gäng böcker för jag har inget att läsa just nu och jag är en sådan som måste läsa konstant, nästan i alla fall. T.ex när jag åker tunnelbanan till skolan så läser jag alltid Sthlm City, och särskilt horoskopen. Jag är typ beroende av att läsa mina horoskop, inte för att jag tror på det men det är kul.

Kusinen ringde och ville ta en fika. Vi bestämde oss för att hitta ett nytt place och vi åkte till Mariatorget där det ligger ett hyfsat mysigt ställe. Men jag tyckte allting var lite trångt möblerat. Inget ordentligt mysstuk. Får leta vidare. Vet inte vad som hänt med mitt stammishak men det verkar nerlagt. Kanske för att jag och Jonna är deras enda gäster typ? Förstår inte varför, för det har/hade grymt goda smoothies, muffins och varm choklad (usch, vad onyttig jag är! i alla fall muffinsen).

Sen så  åkte jag hem och chillade lite till och sen sa mamma att det var middag och det serverades lövbiff med fransk senap och lök-fyllning (tog bort löken, jag hatar stekt lök (däremot gillar jag den rå..) om den inte är i pyttipanna, fråga mig inte varför, det bara är så) med potatismos. Jättegott att få något i magen eftersom jag var rätt hungrig.

Sen var det Idol. Jag är en tönt som kollar på det men i alla fall. Tycker om de flesta av låtarna som sjöngs, förutom typ If i let you go, men det ska vara orginalen! Jaja. I alla fall.  Jag blev inte förvånad över att Linda åkte ut. Sorry men jag kommer nog aldrig se det bra med henne. Fast Danny är mycket mycket sämre så jag förstår inte varför han åker. Eller just det alla gulliga fjortisungar älskar ju honom. Själv hejar jag på Markus och sen Snygg-Erik (tycker det är ett roligt smeknamn, haha), och så Cissi, hon är egen, och det gillar jag. Felicia är för gullig, lite Agnes-varning över henne. Jag tål inte de som är för gulliga. Det går bara inte. Och Johan, han är inte speciellt snygg/söt och han sjunger inte speciellt bra heller. Tycker ju jag då. Men men, alla har ju olika smak.

Ska gå nu för jag orkar inte sitta vid datorn överdrivet länge. Ska på fest ikväll och imorrn kommer Victoria hit. Mitt rum är städat och fint för en gångs skull.

och jag och Malin bara ska få tag i biljetter till My Chemical Romance. Gillar dem inte men går med för Malins skull. Plus att jag är lite konsertkåt och känner människor som ska gå. Min senaste "riktiga" konsert var Oasis, 26/1, det är längesen! Visserligen har jag varit på Nrj in the park, Rix fm festival och andra sådana grejer men det är liksom inte en riktig konsert. En sådan som är i Globen/Annexet/Arenan och liknande.

/anna.

Go kväll

gott folk. Och så var det höstlov. Jisses vad skönt. Men kommer ha fullt upp hela lovet så lär nog inte sova så mycket, och jag vaknar ändå tidigt så. Jaja ingen skola i alla fall.

Idag fick jag VG- på hotellprovet. Yes! Tänker få VG på det sista också. Så jag får högt betyg i hotell. Poäng är alltid bra att ha! Men herregud hotellektionerna är, som jag sagt hela tiden, så tråkiga! Känner att jag vill lägga mig och sova varje gång. Suck.

jag, Sophie, Veronica och Alex J gick till lunchen och först stod det "potatis och fänkåls"-soppa på matsedeln och jag tänkte "nej nej nej nej inte potatis och fänkål!!!" men när jag har framme så var det typ någon köttgrönsaksröra (gissar att det närmaste att beskriva det med är en wok, men ändå inte) med ris. Det smakade helt okej men jag upptäckte att jag inte hade så mycket aptit.

Efter det gick jag, Veronica och Alex J in i omklädningsrummet och hämtade våra grejer, för vi skulle ha datakunskap som sista lektionen och vi pallade inte gå tillbaka till omklädningsrummet sen, när man likaväl kan gå direkt. När vi kom ut stod HR7-killarna där och bytte om (ja, det finns inga omklädningsrum för de stackars pojkarna så de får helt enkelt byta om i korridoren, grrh). Och naturligtvis var Simon och Victor två av dem. Jag lovar Simon sa trevligt lov till mig typ 467867 gånger, minst. Victor var typ upptagen av att byta om. Ovanligt, han brukar ha mycket att säga..

Sen så tråkade vi runt och gick ner i entrén (lunchen var lång). Och snart kommer hr7orna igen. "trevligt lov" igen och typ så. Sen satt vi där tills typ 20 över och så gick vi upp till datasalen och väntade utanför och tillslut så började vi och det var (hurra tyckte alla) vikarie. Äntligen fick vi börja använda Photoshop och jag photoshopade lite på en bild på Johnny Depp, haha. Typiskt mig!

Nu en hel vecka utan pennor i ryggen (okej de har han slutat med, hoppas jag), mattelektioner som används åt att kolla igenom varandras mp3er (simon hade mycket mindre musik än jag, haha, kanske beror på att min är en Sony Walkman 6 gb!).

Låt just nu: All american rejects - dirty little secret.


Godmorgon

godmorgon, sjunger de små fåglarna i kör .. lalalala.

Nej jag ska inte börja dagen med fåniga visor.

Har en liten stund på mig innan jag måste borsta håret (det är blött just nu så jag väntar lite tills det torkat lite) och springa iväg till tunnelbanan. Tänker komma i god tid!

Blä jag har inte pluggat hotelläxan, men hallå det hade jag inte förra veckan heller och jag fick VG+ på det, haha. Det är faktiskt otroligt. Jaja. Det här ska gå vägen. Inte lika illa som matteprovet gjorde. Och svenskaprovet, har en feeling att det gick åt helvete!

Igår hade jag en bra dag även om den inte började bra, eftersom jag märkte att jag inte hade med mig nycklarna. Fick leta upp vaktis och be honom bryta upp låset (man kan köpa nya lås där så det är inte så att man bara kan gå och ta saker i mitt skåp nu). Ja, så kom jag försent då också. Men men. Jag var i alla fall med när vi skulle börja göra sakerna. Fonder. Jag skulle arbeta med Max. Asså det är ju bra att man får lära sig arbeta med alla men jag arbetade typ med Max hela tiden i kallköket. Kunde jag inte fått jobba med typ Tomas eller nånn? Jaja. Jag, Tomas, Max och Robin sjöng Lejonkungen-låtar medans vi gjorde det vi skulle. Det var riktigt roligt! Läraren tyckte även vår fond var "wow!" (han säger inte mycket mer, haha). Jag råkade skära mig, men det gör inte speciellt ont. Är för van vid att skada mig att jag slutat bry mig om små sår. Sen eftersom vi var klara så fick jag springa och hjälpa Simon och Veronica. Simon är så söt (inte på det sättet) när han blir frustrerad. Haha.

Idag har jag bara hotell och datakunskap. Som är hur tråkigt som helst men vi slutar i alla fall tidigt, vilket är skönt! Imorgon ska jag städa mitt rum och gå på Experience. Och på söndag morgon kommer Victoria hit, tjoho! Haha just det idag firas det halloween i min skola. Har Pablo tagit med sig det från när han jobbade i uppehållsrummet i Matteus eller (han slutade där ett år innan jag började)? Haha.

Bye folks!

/anna.

Tjau

Jisses. Idag har jag varit helt uppe i varv enda sedan 7 imorrse, gosh jag tror jag kommer sova som en stock inatt, minst.

Först hade vi engelska och det var som vanligt helt dödstråkigt. Vi typ läste en text. Eller ja inte alla. Jag, Simon, Simon och Mattias får alltid läsa typ. haha. Jag tror inte det hände så mycket mer? Nej inget minnesvärt eller roligt i alla fall.

Sen matte och det var, hurra! (ironi), matteprov. Det gick typ inte bra tror jag. Men men. Eftersom jag ville sitta med provet och inte stressa genom det så satt jag kvar typ hela lektionen. Det gjorde Veronica, Simon, Victor, Andreas (tror han heter det, jag måste lära mig mina pararellkamraters namn! kan typ bara några..), och Emelie (i pararellklassen) också. Mot slutet satt vi mest och babblade för alla var klara men ingen orkade gå, haha. Nja plus alla ville ha en miniräknare men det fick vi inte. Jag kan fan ingenting utan miniräknare känns det som. Det var kul för Simon sa något och jag ägde honom genom att säga "men du sitter ju bara och spelar gameboy", haha.

Sen svenska och det var svenskaprov. Det gick bra, hoppas jag i alla fall. Annars blir jag inte glad. Sen var det lunch men det var oaptitligt så jag åt sallad, inte så bra egentligen jag vet. Men i alla fall. Sen gick vi och satte oss i entrén för vi hade lång lunch. Som vanligt sprang det förbi folk man kände. Victor kom som vanligt och satte sig bredvid mig (vem annars?) och ville spela Sten, Sax och Påse (vilket jag först inte uppfattade för han pratade så tyst). Det ville inte jag. Bad for him.

By the way frågade han chans på mig igår. Han sa att det var ironiskt, men hallå han hänger efter mig som en svans, så det hoppas jag i alla fall att han var. Jag sa nej. Undrar vad han hade sagt om jag svarat ja? Haha. Suck. Simon är så mycket sötare. Och coolare, och bättre musiksmak. Victor bara tjatar om "sheena is a punkrocker" (ramones för alla hjärndöda människor som läser den här bloggen) hela tiden. Men det är ju sådan tur jag har, de jobbiga hänger efter. Men han får creddpoäng för att han gav mig och emelie sitt paraply på väg till tunnelbanan.

Jaja. Efter det så var det bild i tre timmar. vi skulle typ rita av någon som satt mittemot och jag tog Simon (i min klass alltså). Haha. Jag undrar om någon ritade av mig? Haha by the way fick vi tillbaka alla våra teckningar idag och bilderna från första dagarna dök upp. Vi hade ritat av vissa utvalda. Och jag var en av, ehm, modellerna. Eftersom jag satt längst ut såg jag alla mina söta självporträtt. De flesta var faktiskt bra. Några var mindre bra.

Sen hade vi typ lite rast och gick ner till cafét. De sålde glass med chokladsås för 5:-, himmelriket! Jag, Tomas, Robin och Simon köpte medans Jonatan, Sophie och Sebastian satt och gnällde om att de inte hade cigg. Tomas började äta sin glass och gjorde en massa läten "mm.. mm... mmmmm" alla typ började garva och jag kunde inte låta bli att säga: "är du kär i glassen eller?" han: "ja jag är fan kär i den här glassen", haha.

Gaah jag ska gå och lägga mig och typ vila. Dör av trötthet.

/anna.

Ciao

Jag vet inte riktigt var min energi kommer ifrån eftersom jag sovit så illa inatt, kanske är det musiken jag lyssnar på? Haha. Men eftersom jag ska ha bild i 3 timmar så lär den energin försvinna snart. Fast kan ju springa ner och hälla i mig lite frukost i cafét på rasten, jo det gör jag. Annars kommer jag dö innan lunch, och det vore ju typ inte så jättebra.

Fick ingen jättebra start på veckan men jag orkar inte gå in på det så noga. Bara det inte blir likadant idag, då kommer jag skrika. Fick nästan utbrott igår. Idag har jag i alla fall svenska, loverly. Och har inte hotell, underbart! Fast jag fick VG+ på provet, mwhaha, man är ju bäst. Nästan.

Imorrn har jag både svenska- och matteprov. Kommer få ett stort ig på matten. Men jag vill inte flytta ner längre, har vant mig vid folket i min grupp. Besserwissern är inte lika störande (eller det hoppas jag inte, men igår satt han framför mig och då slapp jag få den där jävla pennan i ryggen hela tiden), och en tjej i pararellklassen kändes inte lika divig.

Men besserwissern kan dö:

Han: haha jag tog din plats!
Jag: So? nu slipper jag få din penna i ryggen.
Han: nu kan du hämnas.
Jag: orka, förresten sitter jag närmare att peta på Simons rygg och han har inte gjort mig nått, han är snäll.
Han: anna är kär i simon! anna är kär i simon!
Jag: absolut..

Alltså vad är det med folk? Får man inte tycka en kille är rolig, chysst, snäll osv utan att vara intresserad? Det börjar liksom bli irriterande. Men får väl ta det med en nypa salt som vanligt.

Okej, inga vredesutbrott idag på jobbiga människor. Vi hörs!

/anna.


Hej hopp gummisnopp

Nej nu ska jag sluta vara tråkig, det är för tidigt, typ.

Jag hatar när man glömmer sina drömmar. Vad är det då för mening med att drömma dem? Jag vet att jag drömde något precis innan jag vaknade men nu är det borta. Jag vet bara att det var något ljud med, eftersom min väckarklocka bröt igenom drömmolnet (eller vad fan man nu ska säga..) och så var drömmen borta. Hoppas det inte var något alltför bra, synd om man inte kan minnas den då ju. Att drömma är mys. Om man inte drömmer mardrömmar förstås. Och ibland drömmer man helkonstiga drömmar.

Springer som bäst runt och gör mig i ordning för att gå till skolan. Ska även se till att hinna med det tåg jag har tänkt. Mitt problem är att jag kommer iväg så sent. Okej plus att alla klockor här går fel hela högen. Utom den i köket, jag får ställa om mobilen och datorn efter den nån dag, men jag orkar liksom inte. Haha.

Idag har jag fyra timmar hotell, matte, engelska och mentorstid. Nej måndagar är verkligen inte min favoritdag, men vem har det? Okej jag hade när jag började klockan 1..


Jag ska gå nu så jag inte riskerar att missa tåget. Måste ju ta på mig skorna och allt det också.

/anna.

Hej

Idag har inte varit min dag.

Kom försent på grund av att tunnelbanan typ var avstängd, och bussen till gullmarsplan tog typ 30 år kändes det som i princip. Men SImon och Sophie var också sena så slapp stå ensam i dörren och säga "förlåt att jag kommer försent" typ. Simon är så snäll så att man alltid bara vill krama om honom.

Eftersom jag var trött och hungrig så var jag på bitchhumör blandat med superglatt humör. Blev lite sur när Alex sa att jag log när Victor hade gått förbi. Han gjorde faktiskt en konstig grej med sin hand. Men okej, kan man inte skratta när killar gör roliga saker utan att typ vara intresserad/kär? Okej, då är jag väldigt intresserad av många killar då. Och tjejer för den delen, för jag menar, jag skrattar och ler ju när mina kompisar gör roliga saker? Det måste ju ändå vara samma sak? Gaah.

Sen lunch på raggmunkar med rårörda lingon (+ majs och tomater från salladsbordet). Och både jag, Emelie, Sara, Hanna och Veronica var svinhungriga så det blev inte mycket sagt över den lunchen. Mest "det här är väl raggmunk" och "ja det är raggmunk", i princip.

Sen gympa med HR1 (just nu med det här schemat i alla fall), som om man inte redan var typ skittrött och seg. Vi gick till Enskedehallen och sen hade vi uppvärmning, jobbig sådan. Sen skulle killarna lira bandy och tjejerna gymma. Jag och Hanna typ halvfuskade lite när läraren inte var där, och gjorde mer på typ situp-grejen, saker man vill träna liksom. Kände mig halvt död efteråt.

Sen gick vi till tunnelbanan och alla typ försvann men slutade med att man åkte med Tomas, Jonathan, Stefan, Sophie, nånn tjej i HR1 som är superchysst men jag kan tyvärr inte namnet, (skam I know) och Sebastian. När Tomas gick av rufsade han om mig i håret, som alltid.

Nej nu ska jag gå och försöka att sluta ha huvudvärk. Jag är så trött. Och mamma bitchar på mig för allt som vanligt.

/anna.

Tja

Nu har jag skaffat mig en riktig blogg.

Inte bara en massa myspace och playahead-saker, utan en riktig blogg. Hittade denna hemsida när jag satt och kollade in en av mina gamla klasskamraters pa-sida.

Eftersom mina bloggar där blir hyfsat lästa (typ 5-6 personer i alla fall..) så tänkte jag göra ett försök med en riktig blogg (fan vad jag tjatar om riktiga bloggar).

Om ni undrar varför jag heter ananaspineapple (hallå ananas var upptaget och jag ville ha det på något sätt!), så är det enkelt att svara på. Ananas är helt enkelt mitt smeknamn som hängt i sen jag var typ, 7? Så vill ni kalla mig något annat än Anna så får det bli Ananas, eller Annushi (min söta kompis Hille, Hillushi, kom på det), eller varför inte Ante (fast det är jag tacksam för om ni skippar), Pyttianna eller Enannananna (det är ett internskämt, sånna kommer ni få många av.. FISKPINNAR MED CHOKLADSÅS, oj, förlåt, internskämt mellan mig och Tomas, sorry!)

Jag måste kila snart för annars missar jag tunnelbanan och då kommer jag försent och då kommer jag inte få sitta där jag brukar. Tillsammans med mina söta vänner. För då snor säkert någon besserwisser min plats. Jo jag menar någon särskild. Men inte något om honom nu, det är för tidigt för att jag ska orka med det.

Men. Inatt (eller ja precis innan jag vaknade typ klockan sex, det var inte meningen men pga drömmen så gjorde jag det), drömde jag en konstig dröm. Jag har antagligen sett för många Djävulen Bär Prada-reklamer (och jag som inte ens ser speciellt mycket på tv eftersom jag mest lägger mig och sover när jag kommer hem eller typ äter och läser och gör svenskaläxor, men de där reklamerna visas hela tiden) för jag drömde om Miranda, chefen. Jag drömde väl i princip att jag var Andy, huvudpersonen i boken/filmen, men med mitt eget namn. Och ja, jag ska inte gå in på det detaljerat. Men jag hade snygga skor i drömmen.

Jag måste handla vantar, mössa och halsduk. Har ju en supersöt halsduk men den är inte så varm och fluffig som jag vill att den ska vara. Så ny halsduk alltså. Ska även tvinga mamma att köpa två par jeans jag vill ha och kanske bedja om de där svarta lee-jeansen, mamma tyckte ju faktiskt de var snygga när vi kollade senast. Fast måste ju be om nya skor också. Äh, de kan jag i för sig få på mammas kompis skoaffär. Vagabond och Björn Borg-skor har jag aldrig haft problem med så.

Nej du. Jag ska nog faktiskt ta och dra nu så jag inte blir försenad. Jag undrar vilken lärare/skolkamrat jag träffar på idag? Det börjar faktiskt bli ganska kul, har träffat Johan Göransson fem gånger!

Jag lovar. Jag återkommer med mer. Men nu ska jag springa lite (till tunnelbanan.. MOT GLOBEN!)

/anna.